БАЧ У РЕВИЈИ СВЕТСКО НАСЛЕЂЕ

У току је 44. проширено заседање Комитета за Светску баштину које организује УНЕСКО у сарадњи са земљом домаћином, Народном републиком Кином, које се одржава у граду Фуџоу. Овим поводом изашла је и ревија Светско наслеђе, бр. 99.

Оно што желимо да поделимо са вама јесте појављивање нашег Бача у овом броју. Под називом „Културни предео Бача – сведок, чувар и носилац доброг живота“ овај текст са прекрасним фотографијама Растка Влајковића, Недељка Марковића и Мартина Цандира могуће је наћи у ревији која је припремљена на енглеском, француском, шпанском и кинеском језику. Посетите званични сајт УНЕСКО-а кликом на слику испод текста и уживајте!

Захваљујемо се Министарству културе и информисања на избору Културног предела Бача као представника Републике Србије и на финансијској подршци у реализацији, као и Републичком заводу за заштиту споменика културе, задуженим за спровођење Конвенције о Светској баштини, који партнерски ради на номинацији овог добра заједно са Покрајинским заводом, као координатором.